ENGHU

Design és márkaépítés.

Ha épp nem csináljuk, akkor blogolunk róla.

 

Brand Champion

A márkád (céged) sikere rajtad múlik. Rajtad!

 

Ügynökségek, tanácsadók tudnak neked ötleteket adni, kívülállóként véleményt mondani, és feltenni azokat a kérdéseket, amiket jó ha átgondolsz. Tudnak neked segíteni kitalálni, hogy mitől leszel más, mint a többiek a piacon. Segíteni, hogy megtaláld az értékeidet és a céljaidat, megfogalmazni az üzeneted és a sztorid.

 

De ez eddig a könnyű rész. 

 

Akármennyire is fontosak és alapvetőek ezek a kérdések, önmagukban nem érnek semmit. Ha utána nem nyilvánulnak meg tettekben, döntésekben és a cég valamennyi kommunikációjában, akkor olyan, mintha nem is lennének. A rájuk szánt idő és pénz teljesen felesleges.

 

Viszont a stratégiád helyetted nem fogja végigcsinálni senki. A márkaépítés nem egy olyan feladat, amit ki lehet szervezni, vagy amire „fel lehet venni valakit”, hogy csinálja. Ez egy gondolkodásmód, aminek át kell szőnie mindent, amit és ahogy a céged tesz.

 

Ez pedig csak felülről jöhet. Tőled, a Brand Championtól, akinek szívügye a vállalkozás sikere. Aki gondoskodik róla, hogy bárki, bármikor találkozik a céggel, az megismerje és megértse az üzenetét. Aki motiválja és lelkesíti a dolgozókat, hogy ők is egytől egyig higgyenek a küldetésben, és konzekvensen képviseljék a cég értékeit. Aki ismeri vásárlóit és pontosan tudja, hogy ők mire vágynak. És aki elkötelezett, hogy mindig azt az élményt nyújtsa a cég, amit a márkaneve ígér.

 

Szóval sok olyan dolog van, amit másra bízhatsz, amiben profi segítséget kérhetsz, amit megcsináltathatsz más cégekkel, ügynökségekkel. De ne feledd: az igazi munka rád vár. Neked kell gondoskodnod arról, hogy a cég döntései, kommunikációja és viselkedése hosszú távon is mindig, mindenkor következetesek legyenek. Ez a márkaépítés kulcsa.




Vissza

DekoRatio Branding & Design Stúdió

Honnan tudjuk, mi tesz egy ambiciózus vállalkozást sikeres márkává?

Olvasunk, inspirálódunk, ötletelünk és kipróbálunk.

Honnan tudhatod te is, milyen a jó design és az ügyes márkaépítés?

Olvasd a blogunkat!

Kitűnő hazai példák és inspiráló gondolatok a nagyvilágból. Erről szól a DekoRatio Blog.

Te is ismersz szuper magyar márkát? Küldd el nekünk, hogy megoszthassuk!

 

blog@dekoratio.hu