ENGHU

Design és márkaépítés.

Ha épp nem csináljuk, akkor blogolunk róla.

 

Fényes ötletek: Solinfo Lámpastúdió

Voltál már lakberendezési bemutatóteremben? Nagyon szépek, nagyon igényesek és nagyon könnyen felejthetőek. Mert egy design bútor nem azért születik, hogy messziről csodáld, hanem azért, hogy marha jól érezd magad tőle. Ezt pedig egy élettelen showroomban nem tudjuk megtapasztalni. Azonban jött a Solinfo Lámpastúdió, és megmutatta, hogy lehet ezt másképp is csinálni.

 

Ők családi vállalkozásként már 24 éve lelkesen űznek mindent, ami világítástechnikával és lakberendezéssel kapcsolatos. Ám a sztori akkor vált igazán érdekessé, mikor a Tom Dixon brand kizárólagos hazai forgalmazói lettek. Tom Dixon ugyanis egy világhírű bútortervező, akinek az alkotásaiért 60 országban állnak sorba az emberek. Ezekhez a termékekhez egy olyan különleges helyet álmodtak meg, ami túlmutat a showroomok mesterséges légkörén, és valódi design élményre invitál. Ebben Harrer Norbert Noam volt a segítségükre, aki egy kétszintes bemutatóteremből lenyűgöző közösségi teret formált.

 

Így jött létre a Solinfo Cafe, ahová bármikor beugorhatunk, hogy Tom Dixon lámpák alatt olasz kávét szürcsöljünk, és többezer eurós asztalon könyökölve olvassuk a napi híreket. Ha pedig két szendvics között kedvünk támad még több design bútor közt bóklászni, csak fel kell mennünk az emeletre. Miért teszik lehetővé mindezt? Mert pontosan tudják, hogy a jó design értéket teremt. Megszépíti a környezetünket, javítja a hangulatunkat és hatással van az életünkre. Akkor is, ha csak egy kávé erejéig találkozunk vele. Ez a szemlélet az, amitől a Solinfo lámpastúdióból kiemelkedő márkává vált.

 

Mit tanulhatsz a Solinfótól?

 

1. Ne csak eladni akarj!

 

A kávézóval egybekötött bemutatóteremben minden megvásárolható, mégsem az a fő célja, hogy eladjon. Azért jött létre, hogy bármikor átélhessük az élményt, amit az igazán jó design nyújt.

 

2. Fejlődj, fejlődj, fejlődj!

 

A világítástechnika mellett folyamatosan bővült a kínálatuk minőségi design bútorokkal. A Solinfo Cafe megnyitása után újabb projektbe kezdtek, és 2011-ben elindult a Design Shop by Solinfo. Itt formatervezett használati tárgyakat és design kiegészítőket vásárolhatunk tehetséges magyar tervezőktől. Most épp azon dolgoznak, hogy a jövőben ez az üzlet a hazai designélet egyik csomópontjává váljon.




Vissza

DekoRatio Branding & Design Stúdió

Honnan tudjuk, mi tesz egy ambiciózus vállalkozást sikeres márkává?

Olvasunk, inspirálódunk, ötletelünk és kipróbálunk.

Honnan tudhatod te is, milyen a jó design és az ügyes márkaépítés?

Olvasd a blogunkat!

Kitűnő hazai példák és inspiráló gondolatok a nagyvilágból. Erről szól a DekoRatio Blog.

Te is ismersz szuper magyar márkát? Küldd el nekünk, hogy megoszthassuk!

 

blog@dekoratio.hu