ENGHU

Design és márkaépítés.

Ha épp nem csináljuk, akkor blogolunk róla.

 

Közgazdászból táska dizájner: ZagonD

Van egy ötleted, amiből szuper vállalkozás lenne. Dédelgeted, tervezgeted, aztán egy nap szembe jön veled az utcán. Ismerős az érzés? Nem is hinnéd, milyen sokan vannak így vele. Mert a jó ötletek nem várnak senkire. Ha valamiben igazán hiszel, most kell belevágnod.

 

Hogy legyen miből inspirációt merítened, összegyűjtjük neked azokat a lelkes fiatalokat, akik már fejest ugrottak az álmukba. Akik időt, energiát és pénzt áldoztak arra, hogy valami pluszt vigyenek a hétköznapokba. Olvasd el a történetüket, tanulj tőlük, és kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy egy nap majd rólad írhassunk.

 

Elsőként ismerkedj meg a ZagonDesignnal.

 

A sztori 

Néhány éve Nádasi Ramóna és Varga Lili még közgazdászként élték az életüket. Közös szenvedélyük a kerékpározás volt, ám hamar rá kellett jönniük, hogy a bringás életmód és a stílusos megjelenés nem járnak kéz a kézben itthon. Ha egyszerre szép és praktikus biciklis kiegészítőkre vágytál, akkor külföldön kellett keresgélned. Ez nem hagyta őket nyugodni.

 

Aztán két évvel ezelőtt, Berlinben végérvényesen eldöntötték: megtervezik a saját bringás kiegészítőiket itthonra, ZagonDesign névvel.

 

Ötlet és megvalósítás

A két lány minden grafikai vagy divattervezői tapasztalat nélkül megalkotott egy kollekciónyi menő táskát. Ez nagyjából annyira könnyű, mint zsírkrétával Mona Lisát festeni. Szóval le a kalappal.

 

Ám igazán azzal nyűgöztek le minket, hogy sikerült újraértelmezniük a klasszikus bőrtáska fogalmát. Megmutatták, hogy sokkal több mint egy elegáns kiegészítő: strapabíró, hasznos és stílusos eszköz is lehet a mindennapokban. Teletömhetjük, bringázhatunk vagy kirándulhatunk vele, és közben tök jól nézünk ki. Még választhatunk is három méret közül, attól függően, hogy épp a sarki kávézót vagy a Mátrát akarjuk célba venni.

 

A lányok egyébként hamar szembesültek vele, hogy az alkotás bizony rendkívül addiktív dolog, úgyhogy a ’MINIMAL’ kollekció tervezése után nekiláttak grafikai koncepciót, termékfotókat és lookbook-ot készíteni a márkához. Persze van, amit profikra bíznak: a kész táskákat egy pécsi műhely gyártja le, a grafikai megjelenést Lovas Zoli (aki egyébként a mi szuper grafikusunk) önti formába, a rajzolt képi világ pedig Kiss Emese ceruzájából születik.

 

Hol tartanak most?

Teljes gőzzel üzemel a webshopjuk, találkozhatunk velük a WAMP-on, és az Art on Me hazai tervezőket felvonultató boltjában állandó helyet kaptak a táskáik. A bringás közösség szerint a ZagonD "friss és menő", szerintünk pedig jó példa mindenkinek, aki saját vállalkozáson töri a fejét. 




Vissza

DekoRatio Branding & Design Stúdió

Honnan tudjuk, mi tesz egy ambiciózus vállalkozást sikeres márkává?

Olvasunk, inspirálódunk, ötletelünk és kipróbálunk.

Honnan tudhatod te is, milyen a jó design és az ügyes márkaépítés?

Olvasd a blogunkat!

Kitűnő hazai példák és inspiráló gondolatok a nagyvilágból. Erről szól a DekoRatio Blog.

Te is ismersz szuper magyar márkát? Küldd el nekünk, hogy megoszthassuk!

 

blog@dekoratio.hu