ENGHU

Design és márkaépítés.

Ha épp nem csináljuk, akkor blogolunk róla.

 

TOP 5 cégér trend a nagyvilágból

Mint minden designhoz köthető területen, a portáldekorációk esetében is vannak aktuális trendek. Olyan technológiák, anyagok, amik különösen kedveltek, felkapottak. Összeszedtük azt az 5-öt, ami most a legmenőbb:

 

 

 

1. Hajlított neon

 

 

A reklám és az információs design örök klasszikusa a hajlított neon, ami mostanában sokadik reneszánszát éli. Az előző nagy korszaka Budapesten a ’70-es, ’80-as években volt, de 2016-ban újra rendelkezik azzal a tulajdonságával, amivel már ’83-ban is rendelkezett: menő.

Egyébként manapság kapott egy versenytársat egy ledes műanyagcső formájában, erről csak alapos szemlélés után lehet megmondani, hogy nem neonról van szó. Viszont a ledcsík sérülékenysége miatt ennek az alakíthatósága korlátozott, szóval nem kell félni: előbb törik meg egy ilyen ledtömlő, mint a neon felívelésének új korszaka.

 

 

2. Arany betűk

 

Magyarországon ennek a technikának egyáltalán nincs hagyománya, de Amerikában most elképesztően pörög. Eredete nagyon régre nyúlik vissza, a lényege, hogy egy nagyon vékony arany fóliát tesznek két üvegréteg közé. Napjainkban újra divatba jött, bár a korai technikát már nem mindig alkalmazzák, hiszen ez a sajátos esztétika egy egyszerű fóliával is felidézhető.

 

3. Corten


A COR-TEN márkából köznevesült corten név egy olyan speciális acélt jelöl, amit kissé paradox módon pont egy nemesrozsda réteg tesz rozsdamentessé. Pengefalként, kerítésként és virágágyásként már komoly karriert futott be és egyre népszerűbb a signs termékek között is.

 

4. Izzós betűk

 

Újabban nagyon keresettek azok a világítóbetűk is, ahol egy keretes fémlapra izzókat szerelnek. Elég látványosak és sokfélék tudnak lenni, ráadásul van egy ilyen ’30-as, ’40-es évek Broadway- , Moulin Rouge-hangulatuk is. Nyilván ezért választják ezt a típust főleg szórakozóhelyek, bárok, éttermek.

 

5. Fólia

 

Az üzletportálok, ablakok fóliázása természetesen nem új trend. Viszont érezhetően egyre nagyobb az igény a kreatív, szép kivitelezésű megoldások iránt. Szerencsére, tesszük hozzá gyorsan. Az is előfordulhat egyébként, hogy egy jól kitalált fóliázás esetén már nincs szükség további portáldekorációra, cégérre.

 

 

 

 

Érdekes volt a poszt? Tudj meg többet arról, hogy mivel foglalkozunk! Látogass el az oldalunkra vagy írj nekünk az info@dekoratio.hu címre, akár ezzel a cikkel kapcsolatban is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek:

www.ruukki.hu

plrdesign.com.au

litebriteneon.blogspot.hu

hu.pinterest.com

gwong1.wordpress.com

www.elementalarthouse.com

www.littletimemachine.com/

www.coloribus.com/

www.paintnsign.com.au/

thebrandmanual.com/




Vissza

DekoRatio Branding & Design Stúdió

Honnan tudjuk, mi tesz egy ambiciózus vállalkozást sikeres márkává?

Olvasunk, inspirálódunk, ötletelünk és kipróbálunk.

Honnan tudhatod te is, milyen a jó design és az ügyes márkaépítés?

Olvasd a blogunkat!

Kitűnő hazai példák és inspiráló gondolatok a nagyvilágból. Erről szól a DekoRatio Blog.

Te is ismersz szuper magyar márkát? Küldd el nekünk, hogy megoszthassuk!

 

blog@dekoratio.hu